Schippers IT

Digitaal forensisch onderzoek door een specialist

Een digitaal forensisch onderzoek is een gerechtelijk of justitieel onderzoek in digitale bestanden. Denk aan computers, mobiele telefoons en andere digitale gegevensdragers. Bij dit type digitaal forensisch onderzoek kijkt Schippers IT ook naar verwijderde, verborgen, systeem- en logbestanden.

Hoe kunnen
we jou helpen?
We horen het graag.

Waarom digitaal forensisch onderzoek?

In de praktijk worden we bijna dagelijks geconfronteerd met zaken als fraude, het lekken van bedrijfsinformatie, afpersing en bedreiging. Daarbij wordt in toenemende mate gebruik gemaakt van computers, tablets, smartphones, USB-sticks en (externe) harde schijven. De maatschappij is dusdanig gedigitaliseerd dat van veel handelingen of acties digitale sporen te vinden zijn die als bewijs kunnen dienen. Door middel van een digitaal forensisch onderzoek, onderzoeken onze forensische specialisten deze digitale sporen. Zo kunnen we de dader achterhalen en/of schade beperken. 

Schippers IT is een onafhankelijk onderzoeksbureau in de Digital Forensics dat onder andere digitaal forensische werkzaamheden verricht met toestemming van het Ministerie van Justitie onder POB-nummer 1093. De afkorting POB staat voor Particulier Onderzoeksbureau.

ONZE AANPAK BIJ SCHIPPERS IT

Bij Schippers IT hanteren we een geavanceerde aanpak voor digital forensics:

- Ons team bestaat uit ervaren professionals die gespecialiseerd zijn in verschillende aspecten van digitaal forensisch onderzoek.
- Wij gebruiken de nieuwste tools en technieken om nauwkeurige en betrouwbare resultaten te garanderen.
- Elk onderzoek is uniek. Wij bieden op maat gemaakte diensten die aan jouw specifieke behoeften voldoen.
- Onze processen zijn in lijn met de huidige wet- en regelgeving, waardoor de integriteit van het bewijsmateriaal gewaarborgd blijft.

NEEM CONTACT OP
Wil je meer weten over hoe digital forensics jouw organisatie kan helpen? Neem contact op met Schippers IT voor een gedetailleerd inzicht en deskundige ondersteuning. Bezoek onze website voor meer informatie of neem direct contact op met ons team.

Vormen van digitaal forensisch onderzoek

Neem contact op
Computers en laptops

Op computers en laptops onderzoekt onze digitaal forensisch onderzoeker het gebruik van malware. Ook achterhalen we welke acties er zijn uitgevoerd op het systeem, en halen we verwijderde data weer terug.

Fraude

Schippers IT onderzoekt digitale sporen om fraude te bewijzen. Voorbeelden hiervan zijn document vervalsing, oplichting of (interne) financiële fraude.

Lekken van bedrijfsinformatie

Door het onderzoeken van digitale sporen kan Schippers IT achterhalen of er bedrijfsinformatie is gelekt. Dit komt bijvoorbeeld voor bij aanbestedingen.

Open bronnen

Een OSINT (Open Source Intelligence) onderzoek is onder andere waardevol bij het vinden van informatie over IP-adressen of personen. Schippers IT voert het onderzoek nauwkeurig voor je uit.

Telefoons

Met behulp van specialistische apparatuur en software kunnen onze digitaal forensisch specialisten een telefoon op forensische wijze veiligstellen. Daarmee verkrijgt u toegang tot foto's, video's, belgeschiedenis, gedownloade bestanden, browsergeschiedenis, SMS-berichten en de chatgeschiedenis op elke telefoon.

De werkwijze van ons forensisch team

Ieder digitaal forensisch onderzoek begint met het veiligstellen van digitale sporen. Dit proces vraagt de nodige kennis, apparatuur en zorgvuldigheid. Onze digitaal forensische onderzoekers werkt daarom uitsluitend met internationaal goedgekeurde apparatuur en programmatuur. Door het maken van een forensische kopie stellen onze technische specialisten sporen op digitale gegevensdragers veilig. Deze forensische kopie wordt vervolgens onderzocht. Elk onderzoek ronden we af met het opstellen van een overzichtelijk forensisch rapport.

Veiligstellen digitale sporen
Identificeren van digitale sporen
Creëren van forensisch kopie
Opstellen forensisch rapport