Schippers IT

OSINT

OSINT staat voor Open Source Intelligence, wat verwijst naar het verzamelen en analyseren van informatie die vrij beschikbaar is voor het publiek. Dit kan informatie zijn die online te vinden is, zoals op sociale media, nieuwsartikelen, websites, forums en andere openbare bronnen.

hoe kunnen
we jou helpen?
We horen het graag.

Wat is OSINT?

Het doel van OSINT is om inzicht te verkrijgen in bepaalde onderwerpen, organisaties, individuen of gebeurtenissen door middel van het verzamelen en analyseren van openbare gegevens. Ben je benieuwd naar een screening voor sollicitanten? Heb je wel eens twijfels bij ziekteverzuim van je medewerkers? Of ben je benieuwd naar wat er over jou of je medewerkers op het internet te vinden is? Een OSINT-onderzoek geeft het antwoord op die vragen.

Hoe werkt OSINT?

Het proces van OSINT omvat het zoeken naar informatie, het valideren van de betrouwbaarheid van de verzamelde gegevens en het analyseren ervan om bruikbare inzichten te verkrijgen. Het wordt ook gebruikt in cyber security om potentiële kwetsbaarheden en bedreigingen te identificeren. Het belangrijkste kenmerk van OSINT is dat het gebruikmaakt van openbare bronnen en geen illegale of onethische methoden voor gegevensverzameling omvat.

Open Source Intelligence in de praktijk

OSINT kan worden toegepast bij sollicitanten-screening door informatie te verzamelen over potentiële kandidaten uit openbare bronnen zoals sociale media, nieuwsartikelen en andere online platforms. Dit biedt werkgevers de mogelijkheid om een breder beeld te krijgen van de achtergrond, interesses en reputatie van sollicitanten.

Kwetsbaarheden identificeren met OSINT

OSINT kan helpen bij het identificeren van potentiële kwetsbaarheden en bedreigingen in cybersecurity door online bronnen te monitoren op informatie over beveiligingslekken, recente incidenten, en door het volgen van de activiteiten van hackers of kwaadwillende actoren op forums en sociale media.

Voorbeelden van Open Source Intelligence bronnen

Voorbeelden van openbare bronnen die kunnen worden gebruikt bij een OSINT-onderzoek zijn onder andere sociale media platforms (zoals Facebook, Twitter, LinkedIn), nieuwswebsites (BBC News, CNN, nu.nl), online forums, blogs en andere publiek toegankelijke online bronnen waar informatie wordt gedeeld.

Vraag nu een OSINT onderzoek aan

Een OSINT onderzoek is een cruciaal onderdeel in de wereld van cyber security, vooral met de hoeveelheid informatie die aanwezig is. Schippers IT staat klaar om u te voorzien van een hoogwaardig open source intelligence onderzoek . Neem vandaag nog contact met ons op voor een OSINT onderzoek en identificeer kwetsbaarheden.