Schippers IT

Cyber Security

Het goed en veilig inrichten en monitoren van jouw IT-infrastructuur is een van onze expertises. Schippers IT zorgt voor inzicht en bewustzijn in jouw team. Met een groeiende dreiging van cybercriminaliteit, wordt het steeds belangrijker om proactieve maatregelen te nemen tegen potentiële cyberaanvallen.

hoe kunnen
we jou helpen?
We horen het graag.

Incident response

+31 85 004 65 88
Met contract: 24/7 bereikbaar
Zonder contract: 08:00 - 20:00
Ben je al klant? 
Houd dan jouw unieke code bij de hand.

Als er onverhoopt een cyber security incident plaatsvindt, staat Schippers IT voor je klaar. Wij bieden ondersteuning om de impact van het incident zoveel mogelijk te beperken. Ons team van gecertificeerde specialisten acteert snel om het incident te mitigeren, de impact te bepalen en aanbevelingen op te stellen. Dankzij onze jarenlange ervaring, uitgebreide kennis, eigen ontwikkelde tools en een breed pakket van software oplossingen zijn we in staat snel te reageren en relevante onderzoeken uit te voeren.

Heb je eerder te maken gehad met cybercriminaliteit? Wil je jezelf of je bedrijf preventief beveiligen tegen deze vorm van criminaliteit? Of ben je benieuwd wat Schippers IT voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wat is cybersecurity

Wat is cybersecurity? Simpel gezegd, cybersecurity is de praktijk van het beschermen van systemen, netwerken en programma's tegen digitale aanvallen. Deze aanvallen zijn meestal gericht op toegang, wijziging of vernietiging van gevoelige informatie, het afpersen van gebruikers of het verstoren van normale bedrijfsprocessen.

Voorkom cybercriminaliteit

Omdat technologie bij veel bedrijven centraal staat, worden bedrijven voortdurend blootgesteld aan digitale risico's. Onze benadering van cybersecurity focust niet alleen op de nieuwste technologische verdedigingen, maar omvat ook een strategie die zich aanpast aan de aard van cyberdreigingen. Wij leveren oplossingen die jouw organisatie volledige beveiligd tegen cybercriminaliteit, van preventie tot respons.

Op maat gemaakte cyberbeveiliging

We bieden een geïntegreerde aanpak die jouw hele organisatie beschermt. Van het implementeren van sterke authenticatieprocessen tot het trainen van uw medewerkers in cybersecurity bewustzijn, wij zorgen ervoor dat elke hoek van uw bedrijf is beschermd.

Bestrijdt cybercriminaliteit

Cybercriminaliteit blijft zich ontwikkelen, en daarom blijven wij ons ook door ontwikkelen. Door het gebruik van geavanceerde monitoring- en detectietools, zijn we altijd een stap voor op potentiële bedreigingen. Ons team zorgt ervoor dat jouw data veilig is tegen elk type cyberaanval.

Neem contact op voor jouw cyberbeveiliging

We streven ernaar om een veiliger digitale wereld te creëren, waarin jouw bedrijf kan groeien en zonder de dreiging van cybercriminaliteit. Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe we jouw digitale toekomst samen kunnen beveiligen.

Cyber security diensten

Nulmeting

Hoe staat jouw bedrijf ervoor als het gaat om cyber security? Met de nulmeting krijg je inzicht in de kwetsbaarheden van de digitale omgeving en de weerbaarheid van jouw bedrijf. Onze experts controleren onder andere in hoeverre je netwerk voldoet aan de basisprincipes van digitale beveiliging. Daarnaast voeren we een kwetsbaarheidsanalyse uit om bepalen hoe vatbaar het netwerk is voor virussen en malware. De resultaten en aanbevelingen worden in een adviesrapportage beschreven. Dat rapport nemen we uitgebreid met je door.

Indien nodig nemen wij bijzonderheden of specifieke wensen mee in de nulmeting.

Contact opnemen
Cyber security diensten

Security Operations Center (SOC)

Wij monitoren 24/7 het netwerk van jouw bedrijf en onderzoeken mogelijke beveiligingsincidenten. Dat doen we uiteraard ook buiten kantoortijden, in het weekend en op zon- en feestdagen.

Schippers IT beschikt over uitgebreide Cyber Threat Intelligence (CTI) informatie om meldingen zo adequaat mogelijk te beoordelen en op te pakken. De meldingen die door onze specialisten worden onderzocht komen voornamelijk uit SIEM systemen, gecentraliseerde virusscanners of netwerkdetectie omgevingen.

Contact opnemen
Cyber security diensten

Penetratietesten

Met een penetratietest maken we kwetsbaarheden van een systeem, applicatie of product en het misbruiken hiervan inzichtelijk. De gevonden kwetsbaarheden, in combinatie met een mogelijke oplossing en een advies, rapporteren we aan jou.

Het opvolgen van deze adviezen resulteert gegarandeerd in een verhoogd beveiligingsniveau en voorkomt ongewenste activiteiten in de toekomst. Ons team van ethische hackers staat voor je klaar om jouw meest waardevolle bezit te beschermen.

Contact opnemen
Cyber security diensten

Logging en monitoring

Logging en monitoring is een cruciaal onderdeel van jouw bedrijf. Als je het op de juiste manier hebt ingericht, helpt het om incidenten snel te mitigeren.

Met onze kennis en ervaring bij het inrichten van geavanceerde logging en monitoring systemen helpen wij ook jouw bedrijf om logging beter inzichtelijk te maken en je monitoring beter te beheersen. Door middel van een dashboard is het in een oogopslag duidelijk wat er binnen jouw netwerk speelt. Bij een eventueel incident kun je zelf allerlei gegevens opvragen om de toedracht inzichtelijk te maken en de impact te bepalen.

Contact opnemen
Cyber security diensten

Social Engineering

Een Social Engineering onderzoek geeft inzichten in het bewustzijnsniveau van jou en je medewerkers. Daarnaast helpt het om het op een aanvaardbaar niveau te brengen.

Tijdens een dergelijk onderzoek versturen wij bijvoorbeeld een phishing mail om te controleren wie deze mail opent. Of we laten een collega langskomen om te controleren in hoeverre het mogelijk is om in gesloten bedrijfsruimtes te komen en gevoelige informatie in te zien. Een ander voorbeeld: wij verspreiden USB-sticks om te controleren wie deze zal gebruiken.

Na het onderzoek bespreken wij onze bevindingen met jou en het team om het bewustzijnsniveau te verhogen.

Contact opnemen
Cyber security diensten

Open Source Intelligence (OSINT)

Open Source Intelligence (OSINT) maakt gebruik van open-source tools om zoveel mogelijk informatie van een persoon of object te achterhalen. Ben je benieuwd naar een screening voor sollicitanten? Heb je wel eens twijfels bij ziekteverzuim van je medewerkers? Of ben je benieuwd naar wat er over jou of je medewerkers op het internet te vinden is? Een OSINT onderzoek geeft het antwoord op die vragen.

Contact opnemen