Schippers IT

Digital Forensics

Ons team is gespecialiseerd in het uitvoeren van digitaal forensisch onderzoek. Dat varieert van het zoeken naar datalekken van (bedrijfs)informatie tot verdenking van interne (financiële) fraude en het vastleggen van digitaal bewijsbeslag.

hoe kunnen
we jou helpen?
We horen het graag.

WAT IS DIGITAL FORENSICS?

Digital Forensics, of digitaal forensisch onderzoek, is een essentiële discipline binnen de informatietechnologie en cyberbeveiliging. Het richt zich op het identificeren, verzamelen, analyseren en rapporteren van digitale gegevens. Deze gegevens worden vaak gebruikt als bewijs in juridische zaken. De techniek is cruciaal bij het onderzoeken van incidenten zoals datalekken, fraude, ongeoorloofde datatoegang, en cyberaanvallen.

HET BELANG VAN DIGITAL FORENSICS

In het digitale tijdperk, waar data een centrale rol speelt in zowel het zakelijke als persoonlijke leven, is digital forensics onmisbaar geworden. Of het nu gaat om het opsporen van criminele activiteiten, het beschermen van bedrijfsgegevens, of het ondersteunen van juridische zaken, digital forensics biedt de middelen om digitale sporen te analyseren en te interpreteren.

Digitaal forensisch onderzoek

Een digitaal forensisch onderzoek is een gerechtelijk of justitieel onderzoek in digitale bestanden. Denk aan computers, mobiele telefoons en andere digitale gegevensdragers. Bij dit type digitaal forensisch onderzoek kijkt Schippers IT ook naar verwijderde, verborgen, systeem- en logbestanden.

Bekijk

e-discovery


Digitale (on)gestructureerde data en big data kunnen gebruikt worden als bewijs in civiele- of strafrechtelijke onderzoeken. Schippers IT is gespecialiseerd in het ontrafelen van deze data, dankzij een bewezen succesvolle specifieke aanpak: eDiscovery. Een compleet proces van het  verzamelen, inzichtelijk maken tot en met het beoordelen van data.

Bekijk

Mobile forensics

Schippers IT is toonaangevend op het gebied van onderzoek in mobiele apparaten. Om dit goed te kunnen doen, beschikken wij over de meest moderne apparatuur. Daarmee stellen we de apparaten veilig en kunnen we ze analyseren. We zorgen voor gespecialiseerde uitleesapparatuur en geven gecertificeerde trainingen aan onze klanten (ook bij jou op locatie).

Bekijk

Bewijsbeslag

Steeds vaker is civielrechtelijk bewijs te vinden in digitale opslag. Bij digitale opslag spreken we van mobiele telefoons, computers, tablets, in de ‘cloud’ en in ‘back-ups’. Er is een internationaal geaccepteerde methode met bewijsbeslag die Schippers IT dankzij jarenlange praktijkervaring tot in de puntjes beheerst.

Bekijk

Contra-expertise

Ben jij betrokken bij een onderzoek waar digitaal bewijs is gebruikt? Wij raden je sterk aan contra-expertise uit te laten voeren. De experts van Schippers IT voeren dit voor je uit. Termen die voor jou als 'leek' niet te begrijpen zijn, leggen wij eenvoudig uit dankzij onze jarenlange deskundige ondersteuning.  

Bekijk