Actueel

560 miljoen gebruikers Ticketmaster op het Dark Web te koop

Ticketmaster is een van de grootste aanbieders van entertainmentkaarten en wie wel eens naar een concert gaat, heeft waarschijnlijk wel eens een ticket gekocht via hun online platform.

560 miljoen gebruikers Ticketmaster op het Dark Web te koop

Jaarlijks kopen miljoenen Nederlanders kaarten via Ticketmaster voor muziekconcerten, theater en evenementen.

De Shiny Hunters-hackergroep heeft deze week de verkoop van 1,3 TB aan gebruikersdata aangeboden, met daarin namen, adressen, e-mails maar ook betalingsgegevens en zelfs welke klanten fraude hebben gepleegd. Shiny Hunters heeft al meerdere malen grote hoeveelheden data gelekt van onder andere Microsoft-gebruikers en de Australische politie.

Op dit moment wordt er onderzoek gedaan bij Live Nation, het moederbedrijf van Ticketmaster, naar hoe de datalek heeft kunnen plaatsvinden. Ze hebben nog niet inhoudelijk op de databreuk gereageerd.

Opvallend is dat de hack bekend is gemaakt kort nadat Live Nation is aangeklaagd door de Amerikaanse staat voor het hebben van een monopoliepositie bij de verkoop van tickets voor evenementen. De eenmalige verkoop moet zo’n half miljoen dollar opleveren voor de hackers. Als de verkoop van de data plaatsvindt, betekent dat dat er mogelijk een grote hoeveelheid aan phishing zal plaatsvinden. Ben jij in het verleden wel eens naar een concert geweest? Wees komende tijd extra alert.